• Index
  •  » Pomoc
  •  » Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

#1 2009-09-16 18:21:33

OZBORN

Administrator

9306440
Skąd: Olecko
Zarejestrowany: 2009-07-18
Posty: 47
Punktów :   
Wersja VUE:: Vue 7.2 Xstream
WWW

Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

Witam
Te pytanie jest skierowane bardziej do maciek3d.
Więc mam pytanie o export obiektów z 3dsmax do VUE i na odwrót..jak to robisz?
Pytam się..bo prawdę mówiąc nigdy nie bawiłem się w export do VUE...

Kilka pytań..

1.Czy aby zaimportować do VUE obiekt z 3ds maxa potrzebne są jakieś pluginy(wtyczki)? Jeżeli tak to jakie
Czy wystarczy zapisać jako .3ds i zaimportować w VUE?

1.Jeżeli zrobię model w 3dsmax nałożę na nie bitmapy (jpg..bmp) to gdy zaimportuję je w VUE to będą na nich już nałożone te bitmapy?
Czy trzeba je będzie też wrzucić do folderu 'Bitmaps' w VUE?


Mam małą prośbę Klikajcie na toplisty i reklamę na samym dole forum
To pomoże w rozwinięciu się forum

Offline

 

#2 2009-09-17 21:06:29

mendrix

Kumaty

Zarejestrowany: 2009-08-07
Posty: 10
Punktów :   

Re: Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

Gotowe obiekty importuje poprostu przez Import Object. Mozna pieknie skalować itp Co do tekstur wydaje mi się że nie trzeba nic nigdzie wrzucać bo u mnie obiekty są oteksturowane i nie sprawiają żadnych problemów

Offline

 

#3 2009-09-17 21:27:13

OZBORN

Administrator

9306440
Skąd: Olecko
Zarejestrowany: 2009-07-18
Posty: 47
Punktów :   
Wersja VUE:: Vue 7.2 Xstream
WWW

Re: Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

Czyli gotowe obiekty normalnie zapisywać w 3ds i normalnie bez żadnych problemów importować..?
dzięki i pozdrawiam


Mam małą prośbę Klikajcie na toplisty i reklamę na samym dole forum
To pomoże w rozwinięciu się forum

Offline

 

#4 2009-09-17 21:37:58

mendrix

Kumaty

Zarejestrowany: 2009-08-07
Posty: 10
Punktów :   

Re: Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

Sam w 3ds Max się nie bawiłem ale wydaje mi się że tak

Offline

 

#5 2009-09-18 20:14:31

maciek3d

VIP

7603492
Zarejestrowany: 2009-09-14
Posty: 5
Punktów :   
Wersja VUE:: VUE 7 INFINITE

Re: Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

witam
Robisz jakis obiek w 3ds max , nakladasz texture a potem exportujesz  jako "obj" , w 3ds max 2010 masz opcje do wyboru i mozesz exportowac jako "obj" odrazu pod vue czy inne programy 3d.
W vue obiekt pojawia sie z texturami klikasz tylko na na material i poprawiasz np. color correction, w zakladce effects jest pare opcji (difuse, ambient, luminous, contrast, i jeszce kilka innych - pobaw sie troche w tych opcja mozna uzyskac realistyczniejsze efekty ),a i ustaw jeszcze odpowiednia wartosc dla bump

Offline

 

#6 2009-09-18 20:28:26

OZBORN

Administrator

9306440
Skąd: Olecko
Zarejestrowany: 2009-07-18
Posty: 47
Punktów :   
Wersja VUE:: Vue 7.2 Xstream
WWW

Re: Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

Aha..wielkie dzięki..
Na pewno się przyda


Mam małą prośbę Klikajcie na toplisty i reklamę na samym dole forum
To pomoże w rozwinięciu się forum

Offline

 

#7 2010-06-25 16:36:39

bart87

Newbie

Zarejestrowany: 2010-06-25
Posty: 1
Punktów :   

Re: Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

Witam

Nie bede zamieszczal juz nowego tematu bo owy sie ukazal...

Mam problem mianowicie taki... Exportowalem objekt z max'a pod rozszerzenie *.3ds lub *.obj.
Odpalilem Vue i Importowalem ten projekt ktory wykonalem w max'ie... Problem jest taki ze textury mi znikaja.

Czytalem to co koledzy wyzej pisali ale jakos nie odpowiada mi to moim odczucia. W jakim formacie powinienem zapisac w Max'ie by texturki odpalily sie pod Vue?

Pozdrawiam
Bart

Offline

 
  • Index
  •  » Pomoc
  •  » Export z 3dsmax do VUE i na odwrót

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
electric unicycles shop kingsong inmotion https://dometrics.wordpress.com/